NMS

HETZELFDE BLIJVEN DOEN EN EEN ANDER RESULTAAT VERWACHTEN IS DE DEFINITIE VAN WAANZIN
ALBERT EINSTEIN 1897-1955Het neuro metabole syndroom (NMS) bestaat uit een een reeks van vage klachten waarbij vermoeidheid en lichamelijk zwakte voorop staan. Hierdoor ontstaat vaak een verminderde emotionele weerbaarheid. Echter dit is zelden de oorzaak (alhoewel daar regulier vaak ten onrechte vanuit wordt gegaan). Eerder is de emotionele kwetsbaarheid een duidelijk symptoom. Het betreft hier de zogenaamde multisysteem- en multicausale stoornissen. Multisysteem wil zeggen dat de klachten zich overal in het lichaam kunnen openbaren en multicausaal betekend dat er niet een oorzaak is. Voorbeelden van multisysteem zijn: CVS, MCS, fibromyalgie, postvirale vermoeidheid, stralingsovergevoeligheid, histamine intolerantie, CIRS en persisterend lyme. Maar ook bij sommige vormen van depressie, autisme en PTSS zie je het Neuro metalobe syndroom ontstaan. De oorzaak is vaak niet aan te wijzen en soms wel. Het kan bijvoorbeeld beginnen na een doorgemaakte infectie waar je niet van herstel, een toxische belasting, een langdurige stresssituatie, burn out, verwaarloosde voedselintoleranties, langdurige roofbouw op je lichaam en/of geest, verkeerde ademhaling en meer. Zelden betreft het een oorzaak, vaak zijn het er meerdere. Behandeling bij deze stoornissen kan daarom diverse vormen aannemen. Na jarenlang onderzoek naar deze complexe problematiek kan je twee lichaamssystemen aanwijzen die dit brede scala aan klachten verklaren. De een is het celmetabolisme: cellen komen overal in het lichaam voor en iedere cel is voorzien van kleine energiecentrale; de mitochondria. Klachten die hieruit voortkomen kunnen zich dus overal in het lichaam openbaren. Het tweede systeem is het gedeelte van het centrale en perifere zenuwstelsel dat autonoom functioneert. Ik bedoel hiermee het limbische gedeelte van het brein dat los werkt van de taal waarin wij spreken en denken en het autonome zenuwstelsel dat door ons lichaam beweegt en de organen aanstuurt. Als hier een disbalans ontstaat kunnen ook klachten op meerdere plekken ontstaan in het lichaam.
Wat te doen

Mitochondria versterken

1 Dieet

Koolhydraat arm GAPSdieet
Ketogeen dieet
Ketogeen carnivoor dieet
Gifstof arm dieet

2 Lifestyle

Buteyko ademhaling techniek
Koude therapie
Gifstof arme omgeving


Neurologische versterking

Dit bestaat uit een drie benaderingen, hertrainen, ontlasten en opbouwen.

1 Neurologisch hertraining

Bij hertraining ga je uit van neuroplasticiteit. Als jou neurologische systeem jaren in de ziektestand heeft gestaan ziet het dat als de meest veilige optie. Dit staat los van het denken en is nooit jou schuld en nooit een teken van zwakte. Het is het beste wat jou lichaam op dat moment voor jou kon doen en is daarin blijven steken. Het is ook niet iets wat je in een dag kan veranderen. Werken met neuroplasticiteit kost tijd, inzet en doorzettingsvermogen. We gebruiken hiervoor:

EFT voor neuro metabool syndroom. (Stop Stop en verander)
Hypnotische visualisaties

2 Neurologische ontlasten

Langdurige trauma of langdurige stress tast het immuunsysteem en het neurologische systeem aan. Het kan de cellen aanzetten tot het maken van toxinen die schadelijk zijn voor de mitochondria. Los van jeugdtrauma's, slechte relaties, werksituaties; is gezondheidsverlies een trauma op zich dat aandacht verdiend. We gebruiken hiervoor:

EFT (verlaagt stresshormonen, kalmeert de amygdala en de hersenactiviteit).
Brainspotting (werkt op het limbische brein).
Hypnose (werkt op het onderbewuste).
Focussen (leert je 'echt' naar je lichaam te luisteren)

Neurologische opbouwen
Dieet (hetzelfde als voor de mitochondria).
Buteyko ademhaling
Slaaphygiëne
Koudetherapie
Tolerantiegrens opbouwen om om te gaan met het leven (met kleine stapjes).


 

Wat verder en wat niet of nooit te doen

Als je wilt genezen en dit programma een kans wilt geven dan kan je beter stoppen met zoeken op internet wat de oorzaak van je ziekte kan zijn. Aangesloten blijven bij lotgenoten face-boekgroepen met veel mensen waarvan het neurologische systeem ook in de ziektestand staan is nu niet goed voor je. De symptomen die je leest bij anderen kunnen voor jou neurologische systeem een trigger zijn. Je blijft dan bezig met ziekte en je neurologische systeem blijft in de ziekte stand staan. (als je eenmaal hersteld bent en alles beter werkt dan is het prima om op internet te zoeken. Als je merkt dat dat je nog triggert dan weet je dat je nog niet klaar bent)

Blijven zoeken naar wonderdokters die jou met een dure infusen, detoxkuren en supplementen beter maken. Je lichaam en neurologische systeem heeft tijd nodig om te genezen en als het zelf de snelheid mag bepalen waarop het dat doet dan is dat het veiligste. Deze dokters die een snelle genezing beloven maken vaak teveel gifstoffen ineens los en als je mitochondria, nieren lever en darmen dit niet kunnen afvoeren dan blokkeert het neurologische systeem opnieuw omdat het dan gevaar ervaart. Als het neurologische systeem in de goede stand staat kan het optimaal het immuunsysteem en het zelfgenezend vermogen aansturen en als je mitochondria hersteld zijn detoxen ze je lichaam vanzelf. (hierop bestaan enkele uitzonderingen. Heb je echt stilstaande darmen dan kan je af en toe een klysma nemen. Als je klachten hebt die je niet vertrouwd dan laat je dat onderzoeken bij de dokter). Geef dit programma verder minimaal een jaar de kans en eventueel langer. Zolang je vooruitgang ziet hoef je niets anders te doen. Blijkt het dat je drie maanden echt geen vooruitgang meer boekt na dat jaar of half jaar. Dan kan je altijd nog kijken of er iets gemist is bij je arts of bij een alternatieve arts. (bv zware metalen vergiftiging, schildklier, hersenbeschadiging, bijnieren etc). Als je slechts één aspect van het programma wilt doen omdat je een sterke overtuiging hebt dat bij jou alleen dat ene aspect speelt en je ziet geen vooruitgang, vraag je dan serieus af of je je genezing niet saboteert omdat je die chocoladereep, dat glas alcohol niet los wilt laten of dat je je trauma's niet onder ogen wilt of durft te zien. Hier geldt 'niet geschoten altijd mis'. 

Vetten en koolhydraten zijn de brandstoffen voor het lichaam. Helaas ons energiesysteem werkt gebrekkig op koolhydraten en goed op (dierlijke) vetten. Als je in je auto slechte brandstof gooit gaat de motor minder lang mee. Zo is het met ons lichaam ook. Een vetarm koolhydraat rijk dieet past niet bij deze behandeling van het Neuro Metabole Syndroom en ondersteund het zelfgenezend vermogen van het lichaam niet.

Vegetarisch is een beperkt dieet en veganistisch is ronduit schadelijk voor het lichaam. Veel mensen die NMS ontwikkelen hebben ergens in hun leven een van deze diëten omarmt of langdurig gebruik gemaakt van een junkfood dieet.
Momenteel is er een grote hetze bezig om mensen minder vlees te laten eten. Voor het gezondheidsaspect hiervan is geen enkel wetenschappelijk bewijs. 
Het wordt aangestuurd door belangen van de voedselindustrie omdat zij het meeste verdienen aan goedkope koolhydraten en goedkope plantaardige oliën. Deze site gaat over gezondheid en dat het eten van veel bioindustrie vlees schadelijk is voor het milieu is een andere discussie. Ons brein en neurologische systeem zijn omgeven door een laag cholesterol en in de celwand speelt dit ook een grote rol om het soepel te houden. 

Alles wat leeft is potentieel voedsel voor iets anders dat leeft. Dat heet de voedselketen. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat alles wat leeft wil blijven leven en geen voedsel voor de ander wil zijn. Door onze lichamelijke zwakte gecombineerd met intelligentie zijn wij nog maar voor weinig dieren voedsel. Alhoewel virussen en bacteriën ons nog steeds het leven blijken te kunnen ontnemen. Dieren bezitten, tanden, klauwen, hoorns en soms gifklieren, maar als we dat omzeilen is het vlees niet giftig voor ons. Tenminste als we niet een van de zeldzame genetische afwijkingen hebben die ervoor zorgen dat we bepaalde eiwitten niet verdragen. Maar als je dat heb weet je dat al op zeer jonge leeftijd. 
Planten verdedigen zichzelf ook. Ze bezitten antinutriënten om ongedierte van zich af te schudden. Deze antinutriënten schakelen de ongedierte uit door de mitochondria te vergiftigen en stuk te maken. Een gezond mens met een gezond darmstelsel heeft enzymen in de darmen die deze antinutriënten onschadelijk maken. Daar kunnen mensen met NMS niet vanuit gaan.
MENSEN MET HET NEURO METABOLE SYNDROOM ZIJN NIET GEZOND EN HEBBEN GEEN GEZONDE DARMEN!!!!!!!!