You use hypnosis not as a cure but as a means of establishing a favourable climate in which to learn

Milton H. Ericksom

Mijn naam is Astrid en ik heb meer dan 12 jaar een praktijk voor psychosociale begeleiding en begeleiding bij ziekteprocessen. Ik ben begonnen als verpleegkundige en deed ervaring op op velen afdelingen waaronder oncologische maar ook psychiatrische. Ik werkte in ziekenhuizen en in de GGZ als behandelaar maar ook in de thuiszorg met chronisch zieke kinderen. Reguliere behandelingen maken veelal gebruik van medicatie om een aandoening te reguleren. Wat ik miste was het aspect gezonde voeding en aandacht voor de persoonlijke beleving en autonomie van de patiënten. In mijn laatste vaste baan was ik behandelaar van psychiatrische patiënten met een complexe problematiek binnen de GGZ en leerde veel over en van deze groep mensen. Verder studeerde ik filosofie dat zeer vormend was in mijn denken over de zin van het leven, ethiek en gezondheid. In deze studie leerde ik mijn aanleg om problemen van diverse kanten te bekijken serieus te nemen en verder te ontwikkelen. De uitspraak van Socrates: 'ik weet dat ik niets weet'. Hanteer ik graag en dat zorgt ervoor dat ik open en zonder oordeel naar dingen an kijken en open blijf staan voor mogelijkheden. Nog later volgde ik een opleiding tot hypnotherapie en integrale psychosociale therapie, bij Academie Hypnos waar ik nu nog als studentadviseur werkzaam ben. Ik en bestudeerde de energetische psychotherapie van Garry Craig en anderen en Brainspotting bij David Grand. Al snel merkte ik dat ook dit voor mij een te eenzijdige ingang is. Een gezonde geest huist in een gezond lichaam, en vise versa kan een gezonde geest het zelfgenezend aspect bij lichamelijke ziekten stimuleren. Ik bestudeerde voedingstherapieën die genezing kunnen stimmuleren, kruiden en orthomoleculaire geneeswijzen. Mijn weg als ervaringsdeskundige, doordat ik CVS en persisterende lyme had met velen voedselintolleranties is zeker vormend geweest voor de manier waarop ik naar ziekte kijk. Lyme en CVS zijn veelal onbegrepen ziekte met velen symptomen, zowel lichamelijk als mentaal. Voor deze diagnose helder werd, kreeg ik eerst jaren lang diverse misdiagnoses en veel onbegrip. 

Technieken die ik gebruik zijn o.a: Hypnose, NLP, individuele opstellingen, brainspotting en energetische psychotherapie als EFT, faster EFT, allergy antidotes en TAT. 

Voedingsadviezen komen voort uit een brede kennis over en ervaringen met: GAPS (Gut and Psychology Syndrome), few food eliminatiedieet, ketogeen dieet, zero carb en AIP (auto immuun paleo).